Cat de bune sunt fructele?

Fructele sunt intradevar foarte bune pentru organism. Zilnic, auzim ca e bine sa consumam cat mai multe fructe. Dar cat de multe?
Sa luam spre exemplu pepenele. Putem sa mancam oare cat pepene dorim? NU! De ce? Pepenele nu are doar apa, ci si mult zahar. In jur de 6 pana la 14% din compozitia pepenelui este formata din glucide. Cu toate acestea, fructul este cu adevarat extraordinar datorita continutului de caroten si provitamina A. Pepenele este interzis cu desavarsire persoanelor diabetice.

Cura de slabire cu fructe?
O alta vorba circula, mai ales in randul femeilor. Curele cu fructe ne fac sa slabim. E adevarat? Da si nu. Putina pierdere in greutate pe care o reusiti se va face in detrimentul masei musculare. Fiti atenti la regimurile pe baza de fructe mediatizate, caci acestea favorizeaza cresterea in greutate si o oboseala acumulata de organism datorita acestui tip de alimentatie. Singurul mod de a pierde in greutate este sa ai o alimentatie echilibrata si sa faci miscare. Nu exista nici un aliment minune care sa ne ajuta sa slabim! Ananasul spre exemplu, da prea putina energie, si nu ajuta deloc intr-o cura de slabire. Miscare, o alimentatie sanatoase si echilibrata, fara a fi dusa la extreme si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Si acum ceva mult mai pozitiv… datorita numarului crescut de fibre fructele accelereaza tranzitul intestinal si stimuleaza producerea de anumiti acizi grasi care au efecte antitumorale pe mucoasa colonului, deci consumul regulat dar moderat de fructe reduce riscul aparitiei cancerului de colon.

About these ads


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.